Event management

Inzicht in de voorkeuren en interesses van relaties en een goed ondersteund proces, zijn belangrijke pijlers voor modern event management

topics

uitdagingen

Samenstellen van genodigdenlijsten levert de nodige hoofdbrekens voor marketing en fee earners omdat relatiegegevens decentraal worden bijgehouden terwijl campagnes centraal worden georganiseerd. Genodigden daadwerkelijk bewegen om aan een evenement deel te nemen, betekent veel tijd investeren en handmatige handelingen uitvoeren. Effectieve coördinatie van eventpromotie over diverse communicatiekanalen heen vraagt veel van het marketingteam. Gestructureerde opvolging is nodig om investeringen in evenementen te laten renderen, maar is meestal een ondergeschoven kindje.

oplossingen

Op basis van uitgebreide profielinformatie van relaties kunnen genodigdenlijsten gericht worden samengesteld. Het proces van vooraf goedkeuring geven voor het uitnodigen van relaties door diverse medewerkers van het kantoor, wordt door het systeem ondersteund. Marketing automation zorgt ervoor dat diverse e-mails voor het uitnodigingstraject van te voren worden klaargezet en geautomatiseerd worden verstuurd. Communicatie kan via templates eenvoudig op een aantrekkelijke en consistente manier worden vormgegeven (e-mail, eventpagina op de website, webformulieren, surveys, social updates etc.). Door de ingebouwde analytics heeft het marketingteam op elk moment van de campagne inzicht in de effectiviteit van de acties en kunnen zij waar nodig bijsturen. QR codes worden ingezet bij evenementregistratie voor een professionele aanwezigenregistratie.

resultaten

Het samenstellen van genodigdenlijsten gebeurt op basis van up-to-date en uitgebreide profielinformatie waardoor activiteiten relevanter en dus aantrekkelijker zijn voor de ontvanger. De (kwantitatieve en kwalitatieve) response op evenementen wordt hiermee verhoogd. De inzet van marketing automation bespaart tijd, zorgt voor nurturing van relaties in aanloop naar het evenement en betekent goede opvolging en registratie van contactmomenten. De consistente en aantrekkelijk uitziende communicatie over de kanalen heen draagt verder bij aan de gewenste uitstraling van het kantoor.

Jorn.png

Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over dit onderwerp of een andere vraag stellen? Neem dan contact op met Jorn Vermeulen, hij staat u graag te woord!


Jorn Vermeulen | Industry Lead Legal
jv@house-of-engagement.nl | 035 - 646 04 80

overige processen

  Alumni Management

  Alumni management in de Advocatuur – het faciliteren van contact met oud-collega’s door hen te blijven binden en boeien

  Client Engagement

  Vastleggen en raadplegen van relatiegegevens op één centrale plek, vormt de basis voor goed relatiemanagement en client engagement

  Marketing Communicatie

  De persoonlijke relevantie van nieuwsbrieven, social media posts en website updates bepalen het succes van communicatie

  Opportunity & Pitch Management

  Succesvol opportunity & pitch management wordt mede bepaald door relevantie, snelheid en gedegenheid

  Download: 'Hoe faciliteert u een modern kantoor?'

  Hoe kan een advocatenkantoor over de verschillende praktijkgroepen heen groeien door de inzet van slimme en effectieve relatiemanagementprocessen en een moderne werkplek?

  Customer Journey: CRM voor de advocatuur

  Wat houdt de klant bezig? Hoe komt een klant tot zijn beslissingen? Wat zijn zijn beweegredenen en op welke momenten veranderen deze? Weet u wat er speelt bij de klant en kunt u op tijd inspelen op eventuele kansen? House of Engagement maakte een customer journey, speciaal voor de advocatuur. Via deze customer journey krijgt u een beeld van de 'reis' die uw (toekomstige) klant aflegt, zodat u bij alle stappen de juiste strategie kunt bepalen om zo een tevreden klant aan u te binden.

  Legal - Downloads

  Hier vindt u een overzicht van alle legal downloads die wij gepubliceerd hebben.