Blog

Als House of Engagement komen wij bij veel bedrijven over de vloer en zitten we vooraan bij het volgen van nieuwe ontwikkelingen en het bepalen van de praktische toepasbaarheid ervan. Onze ervaringen delen we graag. Onder andere door het schrijven en publiceren van blogs.

blogs

hoe-waarom-specialisten-meer-aan-cross-selling-moeten-doen-thumbnail.jpg

Waarom specialisten meer aan cross selling moeten doen

12 september 2018

Grotere opdrachtgevers hebben steeds vaker een team van legal counsels in dienst. Die lossen voor het bedrijf de veel voorkomende juridische vraagstukken op. Als er écht specialistische kennis nodig is voor gecompliceerde zaken, dan worden externe advocaten ingeschakeld en wordt er gezocht naar de beste expert op dit specifieke vakgebied. Wil je als advocatenkantoor ingeschakeld worden door (nieuwe) opdrachtgevers, dan is het dus van belang dat je de specialismen van kantoor etaleert.

house-of-engagment- een-onderzoek-naar-customer-engagement-afbeelding.jpg

Een onderzoek naar customer engagement

11 september 2018

Een goede relatie met je klant is voor alle organisaties van waarde. Voor vermogensbeheerders en private bankers is deze relatie zo mogelijk nóg belangrijker. Je beheert en belegt immers het privé-eigendom van particulieren. Jij kent jouw klant persoonlijk, weet wat hem bezighoudt, waar hij wel of niet in wil investeren en wat zijn interesses zijn.

HoE-zo-leer-je-als-advocaat-je-klant-echt-kennen-thumbnail.jpg

Zo leer je als advocaat je klant echt kennen

29 augustus 2018

Als er één ontwikkeling in de advocatuur is waar iedereen het over eens is, is dat het niet meer vanzelfsprekend is dat een klant telkens hetzelfde advocatenkantoor inschakelt. Bij iedere opdracht wordt er gekozen uit verschillende alternatieven: soms wordt intern naar een oplossing gezocht, soms wordt er een pitch uitgeschreven of wordt gekozen voor een zeer gespecialiseerd nichekantoor. Loyaliteit is niet meer vanzelfsprekend en de verwachtingen van de klant worden hoger.

houseofengagement-oude-wijn-in-nieuwe-zakken-thumbnail.jpg

Oude wijn in nieuwe zakken

22 augustus 2018

Het is zover: de directie heeft besloten een nieuw CRM-systeem aan te schaffen. Langer wachten kon ook niet, want het oude systeem is nu echt té verouderd of wordt niet meer ondersteund. De leverancier van CRM-systemen komt op bezoek en je maakt hem duidelijk dat het systeem gewijzigd moet worden, maar dat we het liefst geen grote verandering willen: het moet matchen met de huidige systemen. Ook het proces moet blijven zoals het is: het moet slechts in een nieuwe tool gegoten worden.

House-of-engagement-een-Legal-500-submission-zonder-stress3.jpg

Zo maak je een Legal 500 submission zonder stress

15 augustus 2018

Middenin de zomer moeten de submissions en referee lijsten voor Legal 500 worden ingeleverd. Terwijl iedereen op vakantie is, achterhaalt de marketingafdeling de mooiste zaken en cliënten van de verschillende secties. Ieder jaar is het weer een race tegen de klok om de deadline te halen. Het is verrassend om te zien hoe alle advocatenkantoren steeds weer worstelen met dit proces.

Schrijf u nu in