Het blijft een heel gedoe - over ontzorgd worden bij updates van Dynamics 365 Online

Sinds de computers (vrijwel) allemaal in verbinding staan met Internet, worden er in Windows regelmatig automatisch updates geladen. Zo worden beveiligingslekken snel gedicht en worden bugs gefixed, nog voor de meeste gebruikers ze bemerkt hadden… En met de komst van cloud-computing is het voor Microsoft nog makkelijker geworden om updates in de software door te voeren. Toch is het niet altijd zo eenvoudig en hebben de tweejaarlijkse major updates van Dynamics 365 Online wel degelijk een impact. Maar waarom, en hoe kun je je hier op voorbereiden?

Doorontwikkelen van de digitale transformatie 
Vorig jaar heeft Microsoft het update beleid voor Dynamics gewijzigd en kun je zien dat er sprake is van een beweging richting ‘One Version’.  Anders dan bij Office 365 geldt echter voor het Dynamics platform dat het uiterst flexibel ingericht kan worden en dat het zelfs gebruikt kan worden als een ontwikkelplatform voor heel veel verschillende toepassingen. En deze flexibiliteit heeft geleid tot een dusdanige diversiteit, dat het pushen van updates snel tot problemen kan leiden.  

Toch wil Microsoft graag blijven doorontwikkelen aan Dynamics, zodat bedrijven steeds beter ondersteund worden in het doorvoeren van hun digitale transformatie. En dus is er gekozen voor een update-beleid waarbij kleine fixes zonder impact op de functionaliteit voortdurend – min of meer ongemerkt – gepushed worden, maar waarbij grotere updates, die raken aan het functionele gebruik van de applicatie, twee keer per jaar (in oktober en in april) worden doorgevoerd. Wat er wijzigt in deze zogenaamde ‘major updates’ wordt telkens ruim van te voren aangekondigd.  

Wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijfsvoering? 
Zo’n major update kan gevolgen hebben voor jouw bedrijfsvoering. Zo kan het zijn dat je gebruik maakt van functies die niet langer ondersteund worden. Een goed voorbeeld zijn de business process maps  en de dialogs, die vanaf de aanstaande oktober release niet langer ondersteund worden. Als je die functies gebruikt, dan moet je nu dus iets doen zodat je ook na de major update gewoon door kunt werken.  

Maar hoe weet je wat er gaat veranderen? Microsoft kondigt dit ruim van te voren aan en publiceert de release notes online. Hier zie je wat er precies gaat veranderen. Maar is dit voor jou duidelijk en weet je wat je moet doen? Gelukkig houdt een team binnen House of Engagement de ontwikkelingen op dit gebied nauwgezet in de gaten en zorgen wij niet alleen dat de door ons geleverde template oplossingen steeds blijven werken met de nieuwste versies van Microsoft, maar staan wij ook klaar om jou te helpen met het updaten van de specifieke inrichting van jouw organisatie. Zo organiseren wij speciaal voor onze klanten een inspiratiesessie bij ons op kantoor en presenteren wij diverse wijzingen en nieuwe mogelijkheden. Ben je klant bij House of Engagement? Wellicht spreken we elkaar dan tijdens deze inspiratiesessie? Klik hier om je aan te melden 

En om er nu zeker van te zijn dat het werk gewoon door kan gaan en het ‘gedoe’ als gevolg van de update zoveel mogelijk beperkt wordt, bieden wij een zogenaamd ‘Business Continuity Plans aan. Hiermee garanderen wij dat de business geen dag verstoord wordt, terwijl je toch steeds tijdig gebruik kunt maken van de nieuwste versies van de Dynamics software. Met het Business Continuity Plan, die in drie verschillende vormen kunnen worden afgenomen, nemen wij alle zorgen van de update weg. Alsof je van Windows 7 naar Windows 10 gaat zonder enig gedoe! Wel de lusten van de nieuwe versie, maar niet de lasten van de upgrade!   

Lees hier meer over de Business Continuity Plans van House of Engagement.
Speciaal voor haar klanten organiseert House of
Engagement een inspiratie sessie over de Oktober Release van Dynamics 365 Online. Klik hier voor meer info en aanmelden. Ben je geen klant, maar wil je wel meer weten over Dynamics 365? Neem dan contact met ons op.  

Auteur: Wouter Heutmekers

Deel deze informatie:

  • linkedin
  • facebook
  • twitter

Reacties

Er zijn nog geen reactie's

Plaats een reactie