12 september 2017 - Webinar Slim omgaan met data voor effectieve studentenwerving

Doelgerichte werving van studenten staat of valt met kennis. Het analyseren van beschikbare data levert inzichten op die helpen bij het beter afstemmen van werving activiteiten op de potentiële student.

Praktische informatie

Wanneer:     12 september 2017
Tijd:              10.00 – 11.00 uur
Waar:            online

Deelname aan dit evenement is gratis


Power BI voor Werving

In het afgelopen jaar hielp House of Engagement al meerdere onderwijsklanten met het opstellen en uitwerken van een effectieve(re) Business Intelligence strategie voor studentenwerving. Op basis van deze kennis hebben wij Power BI voor Werving ontwikkeld, een set van interactieve rapporten die scholen helpen inzicht te krijgen in hun studentenwerving. De rapporten zijn gemaakt in het data-analyse en visualisatieprogramma Power BI, maken gebruik van data uit Dynamics CRM/365 en zijn indien gewenst eenvoudig uit te breiden met organisatie-specifieke wensen.

Power BI voor Werving geeft onder andere inzicht in:

 • Aanmeldverloop van nieuwe studenten én prognoses
 • Oriëntatiegedrag van potentiële studenten
 • Effectiviteit van studentenwerving
 • Aantal aanmeldingen en bezoeken van open dagen en proefstudiedagen
 • Aantal brochureaanvragen.


Webinar

Het webinar wordt gegeven door onze Power BI specialist Christian Harwig. Hij heeft reeds diverse klanten geholpen met het uitwerken en in de praktijk realiseren van hun strategie voor studentenwerving door middel van Power BI. Christian: “De kracht van Power BI zit hem in een aantal zaken. Bijvoorbeeld het feit dat de interactieve rapporten ook door niet-dataspecialisten te begrijpen, gebruiken en aan te passen zijn. De zelfredzaamheid die hierdoor ontstaat, ontlast de IT-afdeling. Het is een herkenbare manier van werken voor Excel-gebruikers en maakt analyses over meerdere bronnen mogelijk (zowel eigen data als publieke data: studentenvolgsystemen, DUO-data, Vereniging van Hogescholen). En ook niet onbelangrijk is dat Microsoft speciale onderwijstarieven hanteert waardoor de kosten laag blijven”.


Tijdens het webinar laat Christian zien hoe u met behulp van Power BI voor Werving antwoord kunt vinden op de volgende vragen:

 • Wie zijn mijn potentiële studenten en hoe kan ik ze bereiken?
 • Wie zijn zij eigenlijk? Waar bevinden deze personen zich in het studiekeuzeproces en wat zijn hun vragen en afwegingen?
 • Waarin onderscheidt mijn instelling of studie zich van de concurrentie?
 • Hoe zijn mijn huidige studenten bij mij terecht gekomen?
 • Wat is het effect van mijn verschillende marketingactiviteiten?
 • Wat moet ik doen om dat effect te vergroten?


Voor wie

Het webinar is bedoeld voor marketing- en communicatiemedewerkers en data-analisten van onderwijsinstellingen die werken met Dynamics CRM/365 die het resultaat van hun studentenwervingsactiviteiten verder willen optimaliseren.

Aanmelden en vragen

U kunt zich aanmelden via onderstaande button. Wij zien u graag online op 12 september!

House of Engagement - Esthel Douwstra Microsoft Dynamics 365 CRM

Wilt u meer weten over dit webinar?

Neem dan contact op met Esthel Douwstra, zij staat u graag te woord.


Esthel Douwstra | Marketing & Communicatie
events@house-of-engagement.nl 
+31 35 646 04 80