'De kracht van innovatie in educatie'

Programma 27 november 2018

Het educatie event van House of Engagement, Abecon en Breinwave: Studenten vinden, boeien en (ver)binden voor een leven lang leren

Programma

11:45 – 12:30

 

Ontvangst met lunch koffie/thee en de innovatietuin

12:30 – 12:40

 

Kick-off

12:40 – 13:30

 

Key note: Marten Blankesteijn, mede-oprichter van Blendle en de Universiteit van Nederland en tegenwoordig werkzaam als hoofd design bij De Persgroep (Volkskrant, Trouw, Het Parool, De Morgen en HUMO) Hoe innoveer je in een sector die al decennialang hetzelfde doet? Marten Blankesteijn deed dat in zowel de kranten- als de onderwijswereld. Jarenlang ploeterde hij met het idee voor Blendle tot hij opeens in een stroomversnelling kwam en de miljoeneninvesteringen voor de kranten-Netflix om zijn oren vlogen. In dezelfde periode bedacht hij de Universiteit van Nederland, waar alle Nederlanders gratis online college kunnen volgen bij de beste hoogleraren van het land. Ook dat liep goed af: de minister van Onderwijs opende zijn universiteit en nam "Universiteit van Nederland" op in de wet. De colleges zijn tientallen miljoenen keren bekeken en er is inmiddels ook al een Universiteit van Vlaanderen. Hoe kreeg Blankesteijn die initiatieven van de grond en wat kunnen wij daarvan leren? Op "De kracht van innovatie in educatie" vertelt hij er alles over.

13:30 – 14:00

 

Key note: Innovatieve technologieën – hoe zijn deze van invloed op het onderwijs - Peter de Haas Peter praat je bij over de de exponentiële technologieën en de impact die dit deze heeft op de campus, student, alumnus en medewerker.

14:00 – 14:30

 

Pauze - Innovatietuin

14.30 – 16.30

 

Parallelsessies

14:40 – 15:10

 

Value Proposition Canvas; bepaal de propositie richting je alumni – Nick de Heer

Een leven lang leren is dé succesvoorwaarde voor de Nederlandse economie en voor je onderwijs- of opleidingsinstelling. Maar hoe onderhoud je een blijvend contact met Alumni?

 

 

Innovatie en optimaliseren van de bedrijfsvoering – Coen Boot

Hoe een innovatief Cursus en Financieel Management systeem je bedrijfsvoering optimaliseert voor zowel reguliere trajecten als contractonderwijs.

 

 

 

Een veilige en moderne werkplek voor docenten en leerlingen – Johan van Wijk

Tijdens deze presentatie zul je aan de hand van een concrete case worden meegenomen in de ervaringen die zijn opgedaan binnen een scholengemeenschap uit Amsterdam bij het inzetten van Microsoft Intune voor het beheren van docenten en leerling devices.

15:20 – 15:50

 

Student Recruitment – de juiste student bij de juiste opleiding – Marijn van Haperen

Hoe houd je het aantal schoolverlaters zo laag mogelijk? Tijdens deze sessie laten wij zien hoe je door middel van een goed ingerichte recruitment journey de juiste student bij de juiste opleiding krijgt.

 

Artificial Intelligence – Coen Boot

Graag tonen wij je hoe Artificial Intelligence (A.I.) geïntegreerd in jouw Cursus Management systeem je bedrijfsresultaat verhoogt.

 

 

 

Gebruik van MR, VR en 3D video in het onderwijs – Johan van Wijk

De mogelijkheden van het effectief toepassen van 3D video, Virtual Reality en Mixed Reality in de context van het onderwijs. We delen graag een aantal inspirerende cases met je.

 

16:00 – 16:30

 

Maak jouw evenementen tot een succes – Jakob van Gorp

Tijdens deze sessie laten we je zien hoe je door innovatieve oplossingen jouw evenementen (open dagen, alumni events) tot een succes maakt. Van planning, uitnodiging, responsregistratie, uitvoeringsfase (registratie aanwezigen) tot evaluatie.

 

Innovatie en optimaliseren van de bedrijfsvoering – Coen Boot

Hoe een innovatief Cursus en Financieel Management systeem je bedrijfsvoering optimaliseert voor zowel reguliere trajecten als contractonderwijs.

 

 

Medewerkers- en leerlingenportalen - Johan van Wijk

Tijdens deze presentatie wordt je aan de hand van een concrete case meegenomen en tonen wij je hoe snel wij een medewerkers- en/of leerlingenportaal kunnen realiseren die volledig geïntegreerd is met Office 365 en de rest van de applicaties die je gebruikt.

16:40 – 17:15

 

Key note: Het examenjaar van 2030 en een leven lang leren - Johan Verweij, Partnership Builder voor Education bij Microsoft

Johan Verweij werkt sinds 2010 bij Microsoft in verschillende rollen bij verschillende businessunits. Tijdens zijn presentatie neemt hij je mee naar het klaslokaal van 2030. 

 

17:15 – 17:30

 

Afsluiting

 

17:30 – 18:30

 

Netwerkborrel en Innovatietuin

 

Naast de plenaire- en paralelsessies kun je de innovatietuin bezoeken, hier maak je laagdrempelig kennis met de allerlaatste technologische innovaties.

 

 

Key note sprekers

 

Marten Blankesteijn - mede-oprichter van Blendle en de Universiteit van Nederland en tegenwoordig werkzaam als hoofd design bij De Persgroep (Volkskrant, Trouw, Het Parool, De Morgen en HUMO)

Hoe innoveer je in een sector die al decennialang hetzelfde doet? Marten Blankesteijn deed dat in zowel de kranten- als de onderwijswereld. Jarenlang ploeterde hij met het idee voor Blendle tot hij opeens in een stroomversnelling kwam. Hoe kreeg Blankesteijn die initiatieven van de grond en wat kunnen wij daarvan leren?

 

 

Peter de Haas - oprichter van Breinwave

Als ‘visionair” kan Peter als geen ander de link van innovatieve technologieën naar het onderwijs leggen. Tijdens deze middag vertelt hij over de exponentiëe technologieën en de impact die deze hebben op de campus, student, alumnus en medewerker.

 

 

Johan Verweij – Partneship Builder voor Education bij Microsoft

Microsoft sluit de dag af met Johan Verweij, Partnership Builder voor Education bij Microsoft. Johan Verweij werkt sinds 2010 bij Microsoft in verschillende rollen bij verschillende businessunits. Tijdens zijn presentatie neemt hij je mee naar het klaslokaal van 2030. 

 

Locatie

Kantoor True
Keienbergweg 100
1101 GH Amsterdam

Klik hier voor de routeplanner

Je kan parkeren in de parkeergarage P10 Plaza Arena, je ontvangt tijdens het event een uitrijkaart.