Q&A Webinar Dynamics 365 for Marketing – April release

Donderdag 23 mei 2019 werd het webinar ‘Dynamics 365 for Marketing – April release’ uitgezonden. Tijdens het webinar lieten we een aantal nieuwe functionaliteiten zien die sinds de april release beschikbaar zijn. Op deze pagina vind je een samenvatting van de vragen die gesteld zijn tijdens het webinar.

Q: Werkt de QR code alleen binnen deze module of is er ondersteuning voor het gehele systeem?

A: De QR oplossing wordt alleen gegenereerd bij aanschaf van Dynamics for Marketing. Natuurlijk zou je deze functionaliteit voor meerdere doeleinden kunnen gebruiken. Zoals het delen van een QR code waarmee een klant eenmalig korting zou krijgen. 

Q: Personalised pages, is dat ook mogelijk binnen en buiten de Microsoft Portal?

A: Voor het creëren van de code (die je op je website plaatst) heb je Dynamics 365 for Marketing nodig. Vervolgens kan je je code plaatsen in de Portal of enig ander webformulier – ook niet Microsoft applicaties. De personalised pages kunnen dus alleen gemaakt worden binnen een Dynamics 365 for Marketing omgeving, vervolgens kunnen ze op Microsoft of niet Microsoft formulieren worden geplaatst. 

Q:  In ons crm  is de optie personalized pages nog niet beschikbaar. Hoe komt dat?

A: Om deze functie te kunnen gebruiken moet de April Relaese worden geïnstalleerd door de CRM beheerder van je omgeving. 

Q: Dynamics 365 for Marketing is een aparte app die gesynchroniseerd moet worden met CRM, in hoeverre is het dan geïntegreerd met CRM vergeleken met bijvoorbeeld ClickDimensions?

A: Er worden, net als bij ClickDimensions, solutions geïnstalleerd die de nieuwe functionaliteiten implementeren in Dynamics 365 for Marketing. Het is dus volledig geïntegreerd. Alleen de inrichting is iets anders. Statistieken zoals opens, clicks, page visits, etc. worden niet in de Dynamics 365 for Marketing database zelf opgeslagen maar in een apart stukje cloud. Zo heeft dit geen impact op je performance. Wel kan je, vanuit een speciale interface, de statistieken nog steeds inzien per persoon en gebruiken voor het maken van je selecties. 

Q: Kan je in een formulier afhankelijkheid inbouwen? Dus als mensen ja invullen dat ze dan een andere vervolgvraag zien dan wanneer ze nee invullen?

A: Dit is afhankelijk waarvoor je je pagina in wilt zetten. Wil je een questionairre of survey inzetten, dan is het mogelijk gebruik te maken van conditional content. Gebruik je geen survey maar een formulier, gericht op het uitvragen van persoonsinfo en aanvullen van informatie uit Dynamics, dan kunnen we dit met onze hulp ook bereiken. 

Er is navraag gedaan bij Microsoft of de functionaliteit van conditional content wordt uitgebreid naar de ‘gewone’ formulieren. Hun reactie was dit het wel op de roadmap staat, maar dat het geen hoge prioriteit heeft omdat de personalization API ook beschikbaar is.